108-2023 MOBIX – Uygar Erkuş

108-2023

Herkese Merhaba,

Eylül ayı, biz bisiklet severler için önemli bir ay. “European Mobility Week” yani Avrupa Hareketlilik haftasını Eylül ayı içinde hep birlikte kutlayacağız.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Komisyonu’nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki farkındalık kampanyasını yani Avrupa Hareketlilik Haftasını etkinliklerle hep beraber karışlayacağız.

Bu önemli hafta boyunca Avrupa kıtasında yaklaşık 3.000 belde ve şehirde farkındalık yaratma faaliyetleri ve etkinlikleri düzenlenerek aktif hareketlilik, toplu taşıma ve temiz, akıllı ulaşım çözümlerinin teşvik edilmesi ve tabi ki toplumun bakış açısının değiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu sene için belirlenen tema ve sloganı ise “Şehrini Keşfet – Gelecek Enerjini Koru ” olarak şekillendi. Bu doğrultuda biz bisiklet severlerin yaşadığımız şehirlerde yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve grupların düzenleyeceği etkinliklere katılmamız ve destek vermemiz yerinde olacaktır.

Bu etkinliklerden önemli bir tanesi de hepimizin bildiği Süslü Kadınlar Bisiklet Turu‘dur. Her yıl Eylül ayında Dünya Otomobilsiz Kentler Gününde yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bu sene 17 Eylül Pazar günü ülkemizde ve dünyanın bir çok şehrinde eş zamanlı olarak gerçekleşecektir.

Gelelim bu ay ki konu ve konuğumuza. Bu bölümde hareketlilik haftası kapsamında tüm dinleyicilerin  ilgisini çekeceğini ümit ettiğim bir uygulamadan bahsedeceğiz. 

Bölüm konuğumuz Uygar Erkuş, bize MOBIX uygulamasını ve platformunu anlatacak. MOBIX bisiklet,scooter gibi mikro mobilite araçlarını kullanırken kripto para kazanabileceğimiz oldukça faydalı bir uygulama.

Şimdi gelin Uygar Erkuş’a kulak verelim ve MOBIX dünyasını kendisinden dinleyelim.

Podcast’imiz başlıyor…

MOBIX Uygulamasını İndirmek İçin ;

https://mobix-dynamic-link.prod.opsmobix.net/

https://mobix-dynamic-link.prod.opsmobix.net/

 
MOBIX Sosyal Medya Hesapları ;

Global Site ; https://mobix.ai

Twitter ; https://twitter.com/MOBIX_Turkiye

Instagram ; https://instagram.com/mobixturkiye

Telegram ; https://t.me/mobixtr

Uygar Erkuş Sosyal Medya Hesapları ;

https://www.instagram.com/uygarmando/

https://www.youtube.com/@uygarerkus

 

Lookin For a Foreign Cyclist Episodes?

app download
Become a patron at Patreon!